Nieuws/Financieel
549859702
Financieel

'WeWork kiest voor miljardenkrediet'

New York - De aanbieder van gedeelde werkruimtes WeWork kiest liever voor een miljardenkrediet dan een reddingsplan waarbij SoftBank de controle overneemt. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Nu de beursgang van moederbedrijf The We Company niet doorgaat, heeft de onderneming dringend andere vormen van financiering nodig. Het verlieslatende bedrijf zou anders mogelijk volgende maand al door zijn geld heen zijn.

De leenkosten lopen naar verluidt hard op bij de nieuwe financieringsplannen, die in totaal 5 miljard dollar moeten opleveren. Zo wordt onder andere gedacht aan 2 miljard aan ongedekte leningen met een coupon van 15 procent, bijna het dubbele van de rente die WeWork vorig jaar over zijn eerste obligatie-uitgifte betaalde.

Topman Neumann

Tot enkele maanden geleden gold WeWork als een veelbelovende vernieuwer van de kantorenmarkt. In de aanloop naar beursgang van het bedrijf rezen steeds meer twijfels over het bestuur onder topman Adam Neumann.

WeWork maakte zelf bekend uit een prestigieus project in Seattle te stappen. Het bedrijf zou in deze stad appartementen en kantoorruimte ontwikkelen voor een 36 verdiepingen tellende flat, maar ziet daar wegens de krappe financiën van af.