Nieuws/Financieel
554777930
Financieel

PostNL laat klanten pakketjes bij Allsafe ophalen

Postbedrijf PostNL gaat met ingang van volgende maand pakketjes bezorgen bij de 34 vestigingen van opslagbedrijf Allsafe Mini Opslag. Alle filialen van dat bedrijf krijgen een pakketpunt van het postbedrijf. Ook kunnen mensen er terecht om pakketten te versturen.

De twee ondernemingen gaan diezelfde maand kleinere webshops ook de mogelijkheid bieden om hun te versturen pakketten daar tot laat op de avond af te geven. Daardoor moeten ze sneller meegaan met de post en kunnen de webwinkels hun bezorgtijd flink verkorten. Het idee is dat die bedrijven dan beter kunnen concurreren met de grote onlineverkopers.

De nieuwe dienst begint eerst bij vestigingen in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Arnhem. Volgend voorjaar moet ook dat mogelijk zijn bij alle Allsafe-vestigingen.

Inpakruimte en korting

Volgens Allsafe-topman Eric Stubbé zijn er ruim 57.000 webshops in Nederland waarvan 82 procent eenmanszaken. "Dat zijn voor het overgrote deel mensen met een baan ernaast, die de webshop erbij doen." Die maken volgens hem vaak 's avonds de bestellingen gereed en brengen die de volgende dag naar een pakketpunt.

Iedere zakelijke PostNL-klant kan straks terecht bij Allsafe. Klanten van het opslagbedrijf kunnen daarnaast gebruik maken van een speciale inpakruimte en krijgen korting op de verzendkosten.