Financieel/Geld
5558791
Geld

ING schrijft onterecht kosten voor cash af

Onterechte kostenafschrijvingen in ING-app.

Onterechte kostenafschrijvingen in ING-app.

AMSTERDAM - Bij een onbekend aantal particuliere klanten van ING zijn vrijdag ten onrechte kosten afgeschreven voor bijvoorbeeld het opnemen en storten van contant geld, soms zelfs diverse malen. Klanten spreken van enkele tientjes tot in bepaalde gevallen om liefst €1000. ING biedt excuus aan en belooft alle gedupeerden uiterlijk donderdag het geld terug terug te geven.

Onterechte kostenafschrijvingen in ING-app.

Onterechte kostenafschrijvingen in ING-app.

Bij hoeveel klanten de kosten ten onrechte zijn afgeschreven wil ING niet zeggen. Sinds vrijdag duiken op diverse fora klachten op van consumenten bij wie bedragen zijn afgeschreven, soms zelfs enkele dagen op rij. Het om doorgaans om bedragen van €6, maar op de website allestoringen.nl klagen ook klanten dat het om bijna €1000 gaat: ,,Kan geen boodschappen meer doen. Ik sta vet rood nu!”

Een woordvoerder van ING bevestigt dat het probleem van de onterechte afschrijvingen zich vanaf vrijdag hebben voorgedaan. ,,We werken keihard aan het herstellen van de onterechte kostenboekingen. De komende dagen, uiterlijk voor aanstaande donderdag, zullen wij de getroffen klanten voor deze kosten vergoeden. Uiteraard vinden we deze situatie heel vervelend en bieden wij onze excuses aan.”

Op de vraag of klanten die rood staan sneller hun geld terugkrijgen, stelt ING dat geprobeerd wordt ’iedereen zo snel mogelijk te helpen’.