Nieuws/Financieel
555945003
Financieel

Britse regering gul voor zzp’ers in nood

De Britse minister Rishi Sunak (Financiën)

De Britse minister Rishi Sunak (Financiën)

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering komt zzp’ers die in de problemen raken door het coronavirus tegemoet met aanzienlijke giften. Om de economische schok door de pandemie te beperken, is de overheid van plan hun maandelijks tot 2500 pond (2750 euro) uit te keren.

De Britse minister Rishi Sunak (Financiën)

De Britse minister Rishi Sunak (Financiën)

De Britse minister Rishi Sunak (Financiën) kondigde de maatregel aan als onderdeel van een groot pakket voor noodsteun. Nadat hij eerder al had beloofd dat de overheid loonkosten van bedrijven op zich zou nemen, nam de druk op hem toe om ook zzp’ers financieel te hulp te schieten.

Sunak wil zelfstandigen 80 procent van hun gemiddelde maandelijkse winst uitbetalen, met een maximum van 2500 pond per maand. Dat is dezelfde bovengrens als voor werknemers. Het hulpprogramma, dat naar verwachting medio juni is dichtgetimmerd, geldt voor ondernemers met winsten tot 50.000 pond. Daarmee kunnen naar schatting 3,8 miljoen zzp’ers aanspraak maken op de hulp.

In de podcast Kwestie van Centen wordt uitgelegd wat de rechten zijn voor Nederlandse werkgevers, werknemers en zzp’ers in de coronacrisis en welke stappen ze kunnen ondernemen om het hoofd boven water te houden. Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.