Nieuws/Financieel
557298879
Financieel

Beursblog: Wall Street poetst verlies weg met late opleving

Amsterdam - Wall Street kreeg maandag in de late middaghandel de wind nog in de rug na eerder nog in net rood te zijn gezakt. Vooral techbeurs Nasdaq raakt nog aardig op dreef.

DE AEX beleeft een bedrukte start van de nieuwe handelsmaand met een nieuwe terugval tot flink onder de grens van 700 punten. Vooral de zwakke gang van zaken bij techfondsen draagt daar sterk aan bij. In de vroege ochtendhandel zorgde een ’flash crash’ nog voor een grote duikvlucht van de hoofdgraadmeter naar een tijdelijk dieptepunt van 681,1 punten.

Een ’zeer substansiële order’ van een marktpartij op het OMX-platform, waar de aandelenbeurzen in Stockholm, Kopenhagen en Helsinki onder vallen, gaf volgens een woordvoerder van Nasdaq Stockholm de aanzet tot de beurscrash. Dat bracht ook schrikreactie en een golf aan verkopen bij beurzen elders in Europa teweeg. Ook kan bij de turbulente gang van zaken een rol hebben gespeeld dat door de rustdag op de beurs in Londen de handelsvolumes kleiner zijn dan normaal. De koersen op Beursplein 5 krabbelden als snel weer uit het ravijn na de ineenstorting.

Is het beursblog hieronder niet zichtbaar, klik dan hier.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop