Nieuws/Financieel
558770373
Financieel

Heineken-topman Van Boxmeer kondigt vertrek aan

Amsterdam - Heineken-topman Jean-François van Boxmeer heeft zijn vertrek aangekondigd. Dolf van den Brink, verantwoordelijk voor de Aziatische activiteiten, volgt hem per 1 juni op bij de grootste brouwer van Nederland en de op een na grootste bierreus ter wereld.

Het vertrek meldde het concern dinsdagavond na sluiting van de beurs. Maandag berichtte De Financiële Telegraaf al over het aanstaande vertrek van Van Boxmeer.

De Belg Van Boxmeer werkte sinds 1984 bij de brouwer, waar hij begon als trainee en daarna in verschillende functies bij Heineken bleef. In 2001 kwam hij in de raad van bestuur, in 2005 werd hij chairman van het bestuur en tevens ceo.

Dolf van den Brink opereerde eerder in Europa, Afrika, de Verenigde Staten en Mexico. Sinds ruim een jaar leidde hij Heineken Azië, een van de groeimotoren van het concern.

Dolf van den Brink.

Dolf van den Brink.

Heineken is in de jaren onder Van Boxmeer in omvang meer dan verdubbeld als wordt gekeken naar de omzet. Naast het opvoeren van de eigen verkopen, kwam dat ook door overnames met een totale waarde van €30 miljard.

Charlene de Carvalho-Heineken, de dochter van wijlen Freddy Heineken en grootaandeelhouder van het bedrijf, noemt de prestaties van Van Boxmeer „indrukwekkend.”

Ook Stefan Orlowski, president voor de Europese activiteiten, vertrekt na 22 dienstjaren bij het bedrijf. Hij wil als ondernemer buiten het bedrijf actief worden.