Nieuws/Financieel
564286596
Financieel

BAM schrapt dividend en trekt prognoses in

Bunnik - Bouwer BAM schrapt zijn voorstel voor de uitkering van dividend en trekt de verwachtingen voor dit jaar in vanwege de coronacrisis. Daarnaast gaat het bouwbedrijf in de kosten snijden om de financiële buffers te versterken.

Volgens BAM is het onvermijdelijk dat de resultaten geraakt zullen worden door de virusuitbraak en de maatregelen om de ziekte in te dammen. In Nederland en Duitsland gaan de meeste werkzaamheden nog door, maar wel op een lager pitje. In Groot-Brittannië wordt sinds deze week op een aantal projecten het werk weer hervat. In Ierland is het werk op verzoek van de overheid stilgelegd, terwijl ook in België de werkzaamheden grotendeels zijn gestopt.

BAM zet het mes in alle kosten die niet noodzakelijk worden geacht, zoals externe adviseurs. Verder heeft het hoogste management ingestemd met een verlaging van het loon met 20 procent zolang de pandemie duurt. Het bedrijf zegt dat het nog onmogelijk is om in te schatten wat de uiteindelijke impact zal zijn van het virus op de resultaten.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van BAM die op 15 april gepland staat, gaat volgens het bedrijf in aangepaste vorm door. Er wordt een dringend beroep op aandeelhouders gedaan om niet fysiek aanwezig te zijn, maar vooraf via een volmacht te stemmen en vragen te stellen.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd