Nieuws/Financieel
565237027
Financieel

China dreigt met tegenacties ondanks toenadering VS

President Trump en Chinese leider Xi

President Trump en Chinese leider Xi

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China is ontevreden ondanks de recente toenadering van de Verenigde Staten in de handelsstrijd. De Amerikanen stelden eerder deze week een deel van de invoertarieven op Chinese goederen uit. Het Aziatische land hekelt het gegeven dat de importheffingen voor het resterende aantal goederen nog steeds per september ingaan en dreigt met tegenmaatregelen.

President Trump en Chinese leider Xi

President Trump en Chinese leider Xi

Volgens de Chinezen zijn de aanvullende tarieven „een schending” van de eerder bereikte afspraken in het handelsoverleg met de VS. Het land doelt hierbij op de gesprekken gevoerd door de presidenten van de twee economische grootmachten in juni bij de G20-top in Japan. Daarnaast benadrukt Peking dat „het instellen van sancties niet de juiste manier is om het handelsconflict op te lossen.”

De Amerikaanse president Trump kondigde begin deze maand extra invoerheffingen van 10 procent aan op 300 miljard dollar aan Chinese producten, waarmee een einde kwam aan het staakt-het-vuren dat de twee landen overeen waren gekomen. Vervolgens stelden de VS de invoerheffingen op producten als laptops en computermonitors uit tot december.