Financieel/Ondernemen
565870524
Ondernemen

Techleap.nl vraagt bedrijfsleven om geld na halvering budget

Prins Constantijn is het boegbeeld van Techleap

Prins Constantijn is het boegbeeld van Techleap

AMSTERDAM (ANP) - Techleap.nl, een organisatie die jonge en innovatieve bedrijven in Nederland wil helpen, vraagt de achterban om geld en andere hulp. Die campagne komt er na een oproep van minister Micky Adriaansens (Economische Zaken). Die besloot eerder deze maand om het budget van Techleap.nl voor de komende jaren te halveren en zei daarbij dat ze een grotere bijdrage vanuit het bedrijfsleven verwacht.

Prins Constantijn is het boegbeeld van Techleap

Prins Constantijn is het boegbeeld van Techleap

Voor de komende drie jaar heeft EZ een budget van €15 miljoen vrijgemaakt voor de start-upaanjager. Dat is een stuk minder dan de €35 miljoen die de organisatie voor de afgelopen vier jaar ontving.

Techleap.nl staat onder leiding van prins Constantijn. Voorheen heette de organisatie StartupDelta. De club helpt startende en snelgroeiende bedrijfjes, zodat ze toegang krijgen tot geld, kennis en markten. Zo gaat Techleap elk jaar met tientallen Nederlandse bedrijfjes naar een eigen paviljoen op de grootste techbeurs ter wereld, in Las Vegas.

Techleap.nl is naar eigen zeggen „overweldigd door alle aanbiedingen vanuit het ecosysteem om bij te dragen en te ondersteunen.” In een verklaring zegt prins Constantijn dat hij door mededelingen van het kabinet vertrouwen heeft „in de samenwerking op gebieden die onmisbaar zijn voor een top tech ecosysteem.” Als voorbeelden van zulke gebieden noemt hij betere „toegang tot durfkapitaalfinanciering” en betere „talentwerving en -behoud.”