Nieuws/Financieel
568446662
Financieel

Republikeinen dreigen met nieuwe stemming over enorm steunpakket

Senator Mitch McConnell

Senator Mitch McConnell

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Republikeinen dreigen maandag een pakket aan steunmaatregelen tegen de economische klap van het coronavirus opnieuw in stemming te brengen in de Amerikaanse Senaat. De Democraten stemden zondag tegen het steunpakket, goed voor ruim 1 biljoen dollar en sindsdien onderhandelen beide partijen over een nieuwe deal.

Senator Mitch McConnell

Senator Mitch McConnell

Als er niet voor 09.45 uur (lokale tijd) een akkoord wordt bereikt, dan wordt het oude plan opnieuw in stemming gebracht. Dat zei een van de leiders van de Republikeinen, Mitch McConnell, zondag.

Het steunpakket moet bedrijven in de VS die door het coronavirus in de problemen zijn gekomen en werklozen helpen. De Democraten drongen aan op meer financiële hulp voor medisch personeel en ziekenhuizen, en zeiden dat het Republikeinse voorstel te veel gericht is op het helpen van bedrijven die getroffen zijn door de ziekte-uitbraak. Omdat ze weigeren het plan in deze vorm te steunen, zijn de Democraten en de Republikeinen aan het onderhandelen over een voor beide partijen acceptabel steunpakket.

Veel bedrijven getroffen

In de Verenigde Staten zijn minstens 400 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus, meer dan 33.000 inwoners zijn besmet. Ongeveer een derde van de bevolking moet thuisblijven vanwege de ziekte-uitbraak en veel bedrijven zijn getroffen door de maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding tegen te gaan.

In de podcast Kwestie van Centen wordt uitgelegd wat de rechten zijn voor Nederlandse werkgevers, werknemers en zzp’ers in de coronacrisis en welke stappen ze kunnen ondernemen om het hoofd boven water te houden. Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd