Nieuws/Financieel
588794332
Financieel

PostNL profiteert van briefstemmers en thuisshoppers

DEN HAAG (ANP) - PostNL heeft de afgelopen periode meer brieven bezorgd. Dat kwam door eenmalige gebeurtenissen zoals de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronapandemie waren er veel extra briefstemmen van ouderen. Ook de uitnodigingen voor een coronavaccinatie werden door het postbedrijf bij mensen thuis afgeleverd. PostNL blijft ook meer pakketten bezorgen.

Nederlanders shopten ook in het eerste kwartaal van dit jaar vaker via internet vanwege de lockdownmaatregelen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Door de maatregelen bleven winkels de afgelopen periode lang dicht.

Op basis van voorlopige cijfers groeide de omzet van PostNL op jaarbasis met 37 procent naar 960 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021. De winst voor belastingen steeg ook flink, van 15 miljoen euro naar zo'n 130 miljoen euro.

De cijfers zijn beter dan verwacht omdat de lockdown in Nederland langer duurt dan waar rekening mee werd gehouden. Daarom verhoogt PostNL de verwachtingen voor het hele jaar. Waar eerder werd gerekend op een winst voor aftrek van belastingen van tussen de 205 miljoen en 225 miljoen euro, rekent het bedrijf nu op minstens 250 miljoen euro.

Het postbedrijf komt op 10 mei met de volledige resultaten voor het eerste kwartaal van 2021.