Nieuws/Financieel
605301630
Financieel

Nood van winkeliers en horeca houdt gemoederen bezig

Winkeliers staat het water inmiddels aan de lippen – of daarboven.

Winkeliers staat het water inmiddels aan de lippen – of daarboven.

Amsterdam - Dat winkeliers het verschrikkelijk moeilijk hebben is bekend, maar dat zelfs budgetketen Action zich zorgen maakt, daar schrokken DFT-lezers deze week toch wel van. En dan hield ook nog eens supermarkt Deen op te bestaan – mét zijn onnavolgbare knoflooksaus. Dit zijn de meest gelezen artikelen van afgelopen week.

Winkeliers staat het water inmiddels aan de lippen – of daarboven.

Winkeliers staat het water inmiddels aan de lippen – of daarboven.

Familiesupermarkt Deen doet de filialen over aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt. Dat is wel even schrikken voor klanten. Voor de knoflooksaus is al een petitie opgezet.

Testsamenleving

Coronaminister Hugo de Jonge ontvouwde in De Telegraaf zijn plannen voor heropening van de samenleving. Hij wil testfaciliteiten wel inzetten voor evenementen, maar ziet weinig mogelijkheden voor winkels en de horeca. Ondernemers, bij wie het water inmiddels tot aan de lippen staat of zelfs daarboven, zijn op zijn zachtst gezegd not amused.

En eerder onthulden prominenten, onder aanvoering van econoom Barbara Baarsma en arts en ondernemer Erik-Jan Vlieger, nog een plan om de Nederlandse samenleving wél snel te kunnen heropenen.

Dat is nodig ook, want die ellenlange lockdown duwt Nederland inmiddels richting een recessie.

Besparen

Wie nou zelf een beter financieel beleid wil voeren, kan misschien eens kijken of er te besparen valt op de hypotheekrente.

Ook de mogelijkheid van een testbewijs voor meer vrijheid spreekt tot de verbeelding.

Bitcoin breekt record na record, maar ook broertje ether gaat door het dak:

Vergissing

Een vergissing van de bank in uw voordeel: een van de beste kaarten die je in het monopolyspel kunt trekken. In het echte leven valt een vergissing van de bank jammer genoeg niet zo gunstig uit.