Nieuws/Financieel
607640602
Financieel

Rode opening op Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen aan de dag begonnen. De beurshandel wordt gedomineerd door kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven. Onder meer vliegtuigbouwer Boeing, machinefabrikant Caterpillar en telecom- en mediagigant AT&T openden de boeken. Ook werd bekend dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een onderzoek naar grote techbedrijven is begonnen.

De Dow-Jonesindex opende 0,4 procent lager op 27.241 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent omlaag tot 3001 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,2 procent in, op 8237 punten.

Boeing leed in de afgelopen periode een verlies van bijna 3 miljard dollar, na een buitengewone last van 5 miljard dollar vanwege het wereldwijd aan de grond houden van de 737 MAX-toestellen. De vliegtuigbouwer verloor 1,4 procent.

Ook de cijfers van Caterpillar (min 6,6 procent) konden beleggers niet bekoren. De fabrikant van onder meer bulldozers en graafmachines was voorzichtiger over zijn winstverwachting voor het hele jaar. Telecom- en mediabedrijf AT&T behaalde een lagere winst door een teruglopend aantal klanten voor zijn betaal-tv. Het bedrijf voerde zijn omzet wel op en kreeg 2,7 procent bij.