Nieuws/Financieel
611420999
Financieel

'Financieel topman Deutsche Bank weg'

Frankfurt - Financieel topman James von Moltke van Deutsche Bank is een van de topbestuurders die binnenkort het veld moeten ruimen bij het financiële concern. Dat meldt het Duitse tijdschrift Focus op basis van ingewijden.

De opvolger van Von Moltke zou Alexander Ilgen zijn, die nu nog verantwoordelijk is voor de financiën van de afdeling Private & Commercial Bank. Naast de financieel topman worden naar verluidt ook het juridisch hoofd, Sylvie Matherat, en de hoogste bestuurder van de zakenbankdivisie, Garth Ritchie, vervangen. De taken van die laatste manager worden tijdelijk waargenomen door topman Christian Sewing, zo schrijft Focus.

Een bron weersprak tegen persbureau Bloomberg overigens de berichtgeving van Focus, dat Ilgen de baan van Von Moltke zal overnemen. Deutsche Bank kondigde eerder dit jaar grote ingrepen aan en momenteel staan er, volgens mediaberichten, tienduizenden banen op de tocht. De grootste bank van Duitsland verkeert al enige tijd in zwaar weer, met onder meer een gedaalde beurskoers, hoge boetes voor misstanden uit het verleden en grote ingrepen bij het personeelsbestand.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop