Nieuws/Financieel
613734918
Financieel

Vakbond: winkels willen personeel later dit jaar gratis laten overwerken

UTRECHT - Grote winkelketens laten hun personeel tijdens de gedwongen sluitingsperiode min-uren opbouwen, waardoor de medewerkers later in het jaar gratis moeten overwerken. Dit constateert vakbond FNV, die vindt de rekening van de crisis zo onterecht bij de werknemers wordt neergelegd.

Medewerkers van Wibra hebben volgens de bond al protest aangetekend. FNV krijgt ook uit winkels van Blokker, Intratuin, Bristol en franchisevestigingen van HEMA veel meldingen hierover van medewerkers. De bond sprak bijvoorbeeld mensen die veertig, vijftig of zestig werkuren missen en later gratis moeten inhalen.

Tegelijkertijd vragen de ketens volgens FNV ook NOW-steun aan om loonkosten door de overheid terugbetaald te krijgen. „Winkelketens eten van twee walletjes”, vindt FNV-bestuurder Linda Vermeulen. „Dit deugt niet, dit is een groot misstand.”

De FNV roept de politiek om in te grijpen en scherpere eisen te stellen aan de NOW-noodsteun aan grote winkelketens. Ook onderzoekt de vakbond juridische stappen en zij roept werknemers op om zich bij de bond te melden om actieplannen te maken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop