Nieuws/Financieel
614076934
Financieel

Aandeelhouders Unibail houden aandelenemissie tegen

PARIJS (AFN) - Nederlandse aandeelhouders hebben een overwinnig bereikt bij winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield. De aandeelhouders hebben tegen een geplande aandelenemissie ter waarde van 3,5 miljard euro gestemd. De leiders van de muiterij – oud-topman Leon Bressler en investeerder Xavier Niel – komen bovendien in Unibails raad van commissarissen.

Een meerderheid van de aanwezige aandeelhouders wees de resolutie af op een virtueel gehouden vergadering.

Het bedrijf kwam in september met het plan voor de claimemissie naar buiten om zo de financiën te versterken.

De laatste tijd kwam er al kritiek van verschillende aandeelhouders op de plannen van Unibail om aandelen te verkopen, bijvoorbeeld van de Vereniging van Effectenbezitters.

URW wilde met de opbrengst de schuldenlast versneld terugdringen, maar geeft ook aan niet in acute geldnood te verkeren. URW heeft ook plannen aangekondigd om voor miljarden aan bezittingen te gaan verkopen en het dividend te verlagen.

Topman Christophe Cuvillier zegt dat de schuldenlast van Unibail hoog blijft en dat alle alternatieven worden bekeken om de financiën snel te versterken. De andere onderdelen van het zogeheten RESET-plan zullen wel uitgevoerd gaan worden, aldus Cuvillier.

Hij wees in de verklaring verder op het nieuws over het nieuwe coronavaccin van farmaceut Pfizer. Cuvillier denkt dat dit vaccin kan helpen de vastgoedsector en URW uit de crisis te loodsen.