Nieuws/Financieel
627270955
Financieel

Huawei sleept Verizon voor rechter

SHENZHEN (ANP/RTR) - De Chinese techgigant Huawei sleept het Amerikaanse telecombedrijf Verizon voor de rechter. De Amerikaanse concurrent zou twaalf patenten gebruikt hebben zonder toestemming. Daar wil Huawei voor worden gecompenseerd.

„Huawei wil simpelweg dat Verizon respecteert dat Huawei heeft geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, door te betalen voor patenten of deze niet meer te gebruiken in producten of diensten”, aldus een woordvoerder van het Chinese bedrijf. Het zou gaan om patenten op het gebied van onder meer computernetwerken, videocommunicatie en veiligheid bij downloaden. De zaak loopt bij een rechtbank in Texas.

De twee bedrijven liggen al langer in de clinch over patenten. In juni meldde de zakenkrant Wall Street Journal al dat Huawei gecompenseerd wilde worden door Verizon voor het gebruik van tweehonderd patenten. Het Chinese bedrijf begint nu een zaak voor twaalf patenten. Dit is een hanteerbaar aantal in de rechtszaal en ook is het bewijs in deze zaken het duidelijkst, zegt een direct betrokkene op basis van anonimiteit.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop