Nieuws/Financieel
63423123
Financieel

Pessimisme over kans steunpakket drukt Wall Street

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street reageerden op opmerkingen van minister van Financiën Steven Mnuchin. Die was vrij somber over de kans dat er nog een nieuw coronasteunpakket komt voor de presidentsverkiezingen. De aandacht op Wall Street ging verder uit naar de bankensector na kwartaalresultaten van Goldman Sachs, Bank of America en Wells Fargo.

De Dow-Jonesindex ging 0,6 procent lager de handel uit op 28.514,00 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,7 procent tot 3488,67 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,8 procent in op 11.768,73 punten.

Goldman Sachs wist de voorbije periode te profiteren van flink meer activiteit op de financiële markten. De zakenbank verdubbelde zijn winst bijna en op de beurs won de bank 0,2 procent aan waarde. Bank of America en Wells Fargo hadden juist te kampen met een gezakte winst. Beide banken moesten veel geld opzij zetten voor leningen die mogelijk nooit meer worden terugbetaald. Hun aandelen verloren tot 6 procent.

ConocoPhillips

Zorgverzekeraar UnitedHealth (min 2,9 procent) heeft eveneens een kijkje in de boeken gegeven. Verder gaan er geruchten dat olieconcern ConocoPhillips zint op een overname van exploratiebedrijf Concho Resources. De koers van dat laatste bedrijf schoot ruim 10 procent omhoog, ConocoPhillips daalde 1 procent.

Eli Lilly wist ook de aandacht op zich gericht. De farmaceut heeft onderzoek naar een mogelijke behandeling van Covid-19 stilgelegd, omdat er zorgen over de veiligheid van het middel zijn gerezen. Voorlopig worden daarom geen nieuwe deelnemers voor de klinische tests geworven. Het aandeel zakte dik 1 procent.

De euro was 1,1749 dollar waard, tegen 1,1757 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,1 procent duurder op 41,04 dollar. Brentolie kostte ook 2,1 procent meer, op 43,32 dollar per vat.