Nieuws/Financieel
64025487
Financieel

'Fugro moet vooral op zoek naar financiering'

Hoofdkantoor Fugro

Hoofdkantoor Fugro

AMSTERDAM (AFN) - Fugro moet zich de komende tijd vooral richten op het vinden van financiering. Dat stellen analisten bij KBC Securities nadat de bodemonderzoeker vanwege de coronacrisis een streep zette door zijn prognose over 2020.

Hoofdkantoor Fugro

Hoofdkantoor Fugro

Fugro is volgens de kenners al sinds begin van het jaar aan het worstelen, wijzend op de stevige daling van het aandeel in de afgelopen maanden. De problemen begonnen volgens de marktvorsers in februari, toen Fugro zijn obligatie-uitgifte schrapte. Kort daarna werd het beursgenoteerde fonds geconfronteerd met de olieprijscrash vanwege de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië. Fugro zelf meldde tevens dat de coronacrisis een rem zet op activiteiten in Europa en Afrika.

Volgend jaar lopen een aantal obligaties van Fugro af. Daarom moet de focus van de onderneming de komende zes tot twaalf maanden liggen op het vinden van herfinanciering, concluderen de analisten.

KBC houdt aan zijn koopadvies voor Fugro met een koersdoel van 13,50 euro. Het aandeel stond maandag omstreeks 09.55 uur 5 procent hoger op 3,91 euro.