Nieuws/Financieel
641275309
Financieel

HAL praat over verkoop Pearle-moeder GrandVision

Amsterdam - Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica wil het Nederlandse brillenwinkelconcern GrandVision overnemen van HAL voor €28 per aandeel. Dat bevestigen de betrokken partijen na geruchten eerder vandaag.

De Curaçaose investeringsmaatschappij overweegt zijn complete belang 76,7% in GrandVision te verkopen, dat voor de rest alleen kleinere aandeelhouders heeft. Dat belang zou bij €28 per aandeel een slordige €5,5 miljard waard zijn.

Op basis van de overnamegeruchten sloot het aandeel GrandVision woensdag 8,8% hoger op €22,90. Investeringsfonds HAL en GrandVision benadrukken dat er nog geen deal is, en dat de gesprekken nog kunnen stuklopen.

Ray-Ban

Door de onderneming over te nemen zou EssilorLuxottica, met merken als bijvoorbeeld Oakley en Ray-Ban, zijn marktpositie sterk uitbreiden. GrandVision telt meer dan 7000 winkels in ruim veertig landen.

EssilorLuxottica ontstond vorig jaar uit de samenvoeging van het Italiaanse Luxottica en het Franse Essilor. De marktwaarde ligt op ongeveer 52 miljard euro. Het in Parijs genoteerde concern is wereldwijd actief met circa 9000 vestigingen en 150.000 werknemers. De omzet lag vorig jaar op 16,2 miljard euro. Eerder dit jaar kampte EssilorLuxottica nog met gerommel in het hoogste management vanwege een machtsstrijd tussen topbestuurders. Deze kwestie zou inmiddels zijn opgelost.

Na het nieuws over de mogelijke deal daalde het aandeel 1,5 procent. HAL kreeg er tot 3,4 procent aan waarde bij.