Nieuws/Financieel
654852354
Financieel

Ook KLM gaat weer naar de zon vliegen

Amsterdam - Luchtvaartmaatschappij KLM breidt haar netwerk verder uit. Het concern gaat daarbij vooral meer vluchten naar Zuid-Europa aanbieden. Ook prijsvechter easyJet kondigde maandag aan weer te gaan vliegen naar vakantiebestemmingen.

In juli wil KLM naar 73 bestemmingen vliegen. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de dertig bestemmingen waar in mei naar werd gevlogen en ook een flinke toename met betrekking tot het schema van juni waar 45 bestemmingen staan gepland.

Onder meer Alicante, Bilbao, Bologna, Ibiza, Istanbul, Nice, Porto, Catania en Split worden aan het netwerk toegevoegd. Qua verre bestemmingen komen daar in juli Jakarta, Denpasar, Washington, San Francisco, Vancouver en Calgary bij.

Antillen

In juni is het intercontinentale netwerk van KLM uitgebreid met vluchten naar Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Paramaribo en Quito. Verder wordt op bepaalde bestemmingen vaker gevolgen.

Volgens KLM zal in juli 25 tot 30 procent van het normale aantal vluchten worden uitgevoerd. Daarbij wordt ruim driekwart van alle bestemmingen weer aangedaan. In totaal gaat het om meer dan 3000 vertrekkende vluchten vanaf Schiphol.

KLM benadrukt dat aan boord en op de grond de nodige hygiënemaatregelen zijn genomen om vliegen zo veilig mogelijk te maken.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd