Nieuws/Financieel
667356167
Financieel

StanChart vreest escalatie handelsconflict

Londen - Standard Chartered vreest een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De kift tussen de economische grootmachten werkt volgens topman Bill Winters van de van huis uit Britse bank nu ook door in gebieden als technologie en veiligheid. Daar ligt volgens hem een eventuele oplossing minder eenvoudig voor de hand. StanChart is zeker niet de eerste bank die waarschuwt voor de impact van het aanhoudende handelsconflict.

De bank zag zijn aangepaste winst voor belastingen in de eerste helft van dit jaar uitkomen op 2,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder bijna 2,4 miljard dollar. De opbrengsten stegen fractioneel tot 7,7 miljard dollar. Verder wist de bank zijn rendement te verbeteren. Op dit punt heeft Winters een duidelijke stip op de horizon gezet, waarbij de bank volgens hem op koers ligt.

Eerder kondigde StanChart aan 1 miljard dollar aan eigen aandelen in te gaan kopen. Daarvan was na het tweede kwartaal 740 miljoen dollar van gerealiseerd. In de markten leeft steeds meer het idee dat de bank er voor kan kiezen om nog eens 1 miljard dollar eigen stukken in te slaan. Volgens StanChart zijn er op dit vlak nog geen beloftes gedaan.