Nieuws/Financieel
668621
Financieel

Winsten op Wall Street na rentebesluit Fed

De beurzen in New York zijn woensdag hoger gesloten na het besluit van de Federal Reserve om de rente onveranderd te laten op het huidige historisch lage niveau. Twitter was een opvallende daler als gevolg van tegenvallende berichten. Het aandeel verloor 14,5 procent.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent in de plus op 17.751,39 punten. De S&P 500 klom 0,7 procent naar 2108,57 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 5111,73 punten.

Zoals verwacht hield de Fed de rente onveranderd en bleef de deur voor een renteverhoging later dit jaar openstaan. Volgens de Fed laat de Amerikaanse arbeidsmarkt verdere verbetering zien, met een solide groei van de werkgelegenheid. Ook de huizenmarkt en economie gaan verder vooruit, aldus de Amerikaanse centrale bank. De financiële markten denken dat de Fed in september kan beginnen met het verhogen van de rente, die al sinds eind 2008 op het lage niveau van 0 tot 0,25 procent staat.

Twitter

Twitter publiceerde dinsdag nabeurs zijn cijfers. Beleggers reageerden in eerste instantie positief op de resultaten. Het nettoverlies viel lager uit dan gedacht. Het sentiment sloeg echter al snel om, mede door berichten over een tegenvallende aanwas van nieuwe gebruikers van de onlineberichtendienst. Ook reviewsite Yelp ging in de uitverkoop met een min van ruim 25 procent, na een verlaging van de omzetverwachting.

Creditcardmaatschappij MasterCard kampte afgelopen kwartaal onder meer met de dure dollar. Daardoor groeide de omzet nauwelijks, terwijl de winst afnam. Ondanks de zwakke cijfers steeg het aandeel 1,7 procent.

Euro

Sigarettenfabrikant Altria kwam met beter dan verwachte resultaten naar buiten, maar verloor 1,5 procent. Verder stond Facebook in de schijnwerpers, al bewaarde het bedrijf de kwartaalcijfers tot na de slotbel op Wall Street. In aanloop naar de resultaten won Facebook 1,8 procent.

De euro was 1,0984 dollar waard, tegen 1,1029 dollar bij het slot in Europa. De olieprijzen gingen omhoog na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,9 procent tot 48,89 dollar. Brent werd 0,6 procent duurder op 53,63 dollar.