Nieuws/Financieel
668649
Financieel

Aperam ziet resultaat verbeteren

De producent van roestvrij staal Aperam heeft in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat behaald van 155 miljoen dollar (140,5 miljoen euro), tegen 133 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat maakte het bedrijf woensdag nabeurs bekend.

Daarmee voldoet Aperam aan zijn eigen doelstelling voor een verdere verbetering van het resultaat. Het bedrijf gaf echter aan dat voor het derde kwartaal op een lager resultaat wordt gerekend dan in het tweede kwartaal vanwege de seizoensgebonden zwakkere vraag en de moeilijke marktomstandigheden. Voor heel 2015 is Aperam voorzichtig vanwege het economische klimaat en de onzekerheid over de ontwikkeling van de nikkelprijs.

De omzet kwam uit op ruim 1,26 miljard dollar, iets meer dan in het voorgaande kwartaal. Aperam verscheepte 486.000 ton roestvrij staal, tegen 469.000 ton in de eerste drie maanden van dit jaar.

Schulddaling

De nettoschuld bedroeg aan het einde van het tweede kwartaal 454 miljoen dollar, tegen 508 miljoen dollar aan het einde van het eerste kwartaal. Aperam had eerder gezegd te rekenen op een lichte daling van de schuld. Ook voor het derde kwartaal wordt een lichte schulddaling voorzien.

Op nettobasis werd een winst behaald van 66 miljoen dollar, tegen 42 miljoen dollar in de voorgaande periode. Topman Timoteo Di Maulo van Aperam gaf aan tevreden te zijn met het hogere nettoresultaat, onder meer geholpen door kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen.