Nieuws/Financieel
668650
Financieel

Klépierre boekt hogere omzet

De Franse vastgoedonderneming Klépierre, die het Nederlandse Corio heeft overgenomen, is in de eerste helft van dit jaar op een hogere omzet uitgekomen dan een jaar eerder. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde bedrijf woensdag na het slot van de handel bekend.

De omzet steeg tot 654,4 miljoen euro, van 477,7 miljoen euro een jaar eerder. De nettohuurinkomsten van Klépierre klommen naar 525,2 miljoen euro, tegen 398,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden.

Het bedrijf is iets positiever geworden over de winst per aandeel in heel 2015. Klépierre denkt dat de winst aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 2,10 tot 2,15 euro per aandeel zal uitkomen.

Synergievoordelen

Klépierre rondde aan het einde van het eerste kwartaal de overname van Corio af. Volgens de onderneming verloopt de integratie van Corio snel en worden de geplande synergievoordelen gerealiseerd.

Met de overname van Corio is Klépierre naar eigen zeggen de grootste Europese speler in het winkelvastgoed.

Volgens Klépierre stond de waarde van de vastgoedportfolio aan het einde van juni op 21,9 miljard euro en kwam de nettoschuld uit op 9,4 miljard euro. Het bedrijf gaf aan dat de omstandigheden in de detailhandelssector sinds het begin van dit jaar zijn verbeterd.