Nieuws/Financieel
668676
Financieel

Welke ambitieuze ondernemer wint een kantoor in het buitenland?

Vandaag is het zover: uit ruim honderd inzendingen maakt de Schiphol Group bekend welke ondernemer een kantoor op een internationale bestemming naar keus wint. Met als finalisten de ondernemers achter MLA+, Tony’s Chocolonely, SpectrumDesign, Tropicare en Protix.

Wie van deze ondernemers weet de jury ervan te overtuigen dat zijn internationale expansie beloond moet worden met hulp van de Schiphol Group? Om dat voor elkaar te krijgen, zullen ze een voor een hun businessplannen presenteren voor een vijfmansjury, in de personen van Schiphol Group-ceo Maarten de Groof, KLM Nederland-directeur Harm Kreulen, Bird Control Group-oprichter Steinar Henskes, kunstenaar Daan Roosegaarde en Ace & Tate-oprichter Mark de Lange.

De inzet is niet alleen een maand lang gratis kantoor houden op een zelfgekozen buitenlandse bestemming. Ook de vluchten en het verblijf op locatie zal Schiphol Group voor de winnaar voor zijn rekening nemen. Tevens krijgt hij of zij krijgt de beschikking over een lokale assistent en een budget om zijn dienst of product lokaal te promoten.

De vijf finalisten

Dit zijn de vijf ondernemers in willekeurige volgorde die op 4 februari hun plannen aan de jury mogen presenteren:

Brechtje Spreeuwers van MLA+ (gevestigd in Rotterdam). Zij reist voor MLA+, haar bureau voor architectuur, planning en consultancy, al regelmatig naar HongKong voor supervisie van projecten en om nieuwe opdrachtgevers te ontmoeten. Ze ziet een 'pop-up kantoor' als een volgende logische stap.

Henk Jan Beltman van Tony’s Chocolonely (gevestigd in Amsterdam) wil de Amerikanen kennis laten maken met zijn in Nederland al succesvolle fair trade chocoladeproducten. Vanaf deze maand is New Seasons Market in Portland de eerste klant. Een pop-up office zou hierbij helpen.

Tarique Arsiwalla van Protix (gevestigd in Dongen) weet zeker dat in Santiago de Chili grote kansen liggen voor zijn revolutionaire en duurzame product Protix: voer voor kweekvissen. Protix wint hoogwaardige nutriënten (eiwit en olie) terug uit organische reststromen door middel van insecten. De geproduceerde insecten kunnen vismeel, (ingrediënt in visvoer) vervangen en daarmee de oceanen sparen. De lokale wetgeving in Chili is dusdanig dat Protix direct aan de slag kan. De eerste contacten liggen er al.

Arnoud Aalbersberg van Tropicare (gevestigd in Almere) wil in Boston een kantoorhub openen om zijn Care Plus Tick Test te introduceren. Het is een zeer nauwkeurige sneltest om te zien of een teek besmet is met de borrelia-bacterie (ziekte van Lyme). Lyme is een dorp in Connecticut, USA. Tropicare wil de VS veroveren met deze testen en beginnen bij de bron.

Titus Darley van Spectrum Design (gevestigd in Eindhoven) wil graag de groeiende Amerikaanse vraag naar Nederlands designmeubilair vorm geven. In New York wil hij afspraken maken met architecten, meubelwinkels, galeries en agenten.