Nieuws/Financieel
668790
Financieel

'Randstad toont verdere verbetering'

Randstad heeft zijn omzet in het tweede kwartaal ongeveer even sterk zien groeien als in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendbedrijf donderdag voorbeurs presenteert.

De analisten verwachten gemiddeld een omzet van 4,8 miljard euro over het afgelopen kwartaal. Dat zou 12 procent meer zijn dan een jaar eerder, waarmee de groei nagenoeg even sterk zou zijn als in het eerste kwartaal. De nettowinst verbeterde naar schatting met een vijfde, tot 0,61 euro per aandeel.

Randstad gaf bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal al aan dat de seinen op groen stonden voor verdere groei. Daarbij leken de trends in april weer iets gunstiger dan in de eerste drie maanden van het jaar. Financieel directeur Robert Jan van de Kraats zei wel dat het in die maand om een marginale verbetering ging.

Frankrijk

's Werelds op een na grootste uitzendconcern boekte in het eerste kwartaal vooral een sterke groei in Nederland. In Frankrijk stagneerden de opbrengsten, terwijl de omzet in Duitsland afnam.

Het aandeel Randstad werd dit jaar al 60 procent meer waard.