Nieuws/Financieel
668821
Financieel

'Verkoop onderdelen sleutel voor Macintosh'

Voor Macintosh zal de tweede helft van het jaar vooral in het teken staan van de verkoop van interieurwinkelketen Kwantum en de modewinkels in Groot-Brittannië. In een analistenrapport meent ING dat het afstoten van die onderdelen de ,,sleutel'' is voor de aantrekkelijkheid van het aandeel.

Naar eigen zeggen is het bedrijf in gesprek met partijen over Kwantum en de Britse modewinkels. Macintosh gaf aan dat de onderdelen nog dit jaar verkocht moeten worden, waarna het zich volledig wil richten op modewinkels in de Benelux.

De resultaten van Macintosh in het afgelopen halfjaar lagen volgens ING in lijn der verwachting. De omzet lag met krap 204 miljoen euro boven de geraamde 160 miljoen die ING voorzag. De bank wijt de plus echter niet zozeer aan betere resultaten, maar aan een verkeerde inschatting van de kernactiviteiten van Macintosh.

Transformatie

Ook het verlies van 13,5 miljoen euro bij de divisie Fashion ligt volgens ING in lijn der verwachtingen. Dat komt onder meer door de transformatie die het bedrijf ondergaat. De nettoschuld van 82,2 miljoen euro eind juni en de verwachte schuld van 89 miljoen euro aan het einde van het jaar liggen volgens ING wat aan de hoge kant.

ING handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 9,50 euro. Het aandeel Macintosh noteerde woensdag om 11.20 uur 7 procent in de min op 2,26 euro.