Nieuws/Financieel
668861
Financieel

Kleine omzetdaling voor Altice

Altice heeft de omzet in het tweede kwartaal licht zien dalen. Dat bleek woensdag uit de cijferpresentatie van het Franse kabelconcern, die een beursnotering heeft in Amsterdam.

Altice zag de opbrengsten met 2 procent afnemen tot ruim 3,9 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 13 procent op jaarbasis tot bijna 1,55 miljard euro. Daarbij verbeterde de marge tot 39,7 procent.

Topman Dexter Goei van Altice sprak van ,,wederom een sterk kwartaal'' voor het concern. Hij gaf aan daarbij vooral tevreden te zijn over de recente omzettrends in Frankrijk, de integratie van Portugal Telecom en verschillende investeringen in bijvoorbeeld 4G.

Frankrijk

De onderneming had de verbetering van het resultaat onder meer te danken aan kostenbesparingen. Maar ook de verschuiving naar het verkopen van lucratievere snelle internetdiensten gaf wind in de rug.

Altice zag de omzet in Frankrijk in het tweede kwartaal met 2,5 procent afnemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste verslagperiode was nog sprake van een omzetkrimp van 4,5 procent. In Portugal zakten de opbrengsten met iets meer dan 7 procent. Desondanks sprak Altice van een trendverbetering, omdat er ten opzichte van het eerste kwartaal sprake was van 0,5 procent groei.

De omzet van Altice-dochter Numericable-SFR zakte in het tweede kwartaal met 2,4 procent tot 2,8 miljard euro, zo bleek woensdag verder. Dat kwam onder meer door een verlies van mobiele en internetklanten, in een zeer competitieve Franse markt. Onder de streep bleef er desondanks een winst van bijna 80 miljoen euro over, na een verlies vorig jaar.