Nieuws/Financieel
668868
Financieel

'KPN boekt solide resultaten'

KPN heeft een solide bedrijfsresultaat geboekt in het tweede kwartaal, met een sterke vrije kasstroom. Dat concludeerden analisten van Rabobank woensdag.

KPN overtrof de verwachtingen vorig kwartaal met zijn aangepaste ebitda van 602 miljoen euro. Het bedrijf voorspelde een stabilisering van dit resultaat in heel 2015, waardoor er volgens Rabo ruimte is om de eigen verwachting voor dit resultaat wat op te schroeven ten opzichte van de vorige prognose.

KPN wist vorig kwartaal de omzet uit mobiele diensten voor consumenten op te schroeven, waar door Rabo nog gerekend werd op een kleine krimp. De zakelijke markt blijft moeilijk, maar de ingezette reorganisatie kan volgens de analisten de marges hier ondersteunen.

Herstel

Volgens ING krijgt het herstel bij KPN vaart. Daarbij zijn er nog veel mogelijkheden voor bezuinigingen en kan er tegen 2017 zo'n 20 procent van de marktwaarde in dividend worden uitgekeerd. Verder is de kans dat Tele2 echt een verstorende factor wordt op de Nederlandse markt volgens de bank klein.

Rabo en ING handhaafden hun koopadvies voor het aandeel KPN, waarbij Rabo zijn koersdoel van 3,60 euro onder de loep neemt. KPN noteerde woensdag na drie kwartier handel 3 procent in de plus op 3,58 euro.