668873
Financieel

Geld maakt…

Het Nederlandse gezegde stelt dat geld niet gelukkig maakt. Toch heb ik daar mijn twijfels bij; volgens mij zorgt het niet hebben van financiële ruimte voor veel zorgen. En het gewoon kunnen betalen van de rekeningen geeft veel rust.

De economie trekt voorzichtig aan, opdrachten komen iets gemakkelijker binnen, groei klopt op de deur. Het grootste gevaar op faillissement voor groeiende ondernemers ligt echter in ‘kapot groeien’. Veel investeren, veel voorfinancieren, late betalingen vanuit de klanten en maar doorgroeien. Totdat de bank zegt dat het maximum van het rekening courant krediet is bereikt en u dus geen ruimte beschikbaar heeft om de rekeningen te betalen.

Bedankt, bank!

Veel ondernemers klagen over banken en hun financieringsmogelijkheden. Toch is het fijn als de bank tegen u zegt: ,,U krijgt geen ruimere kredietfaciliteit!” Waarom? Omdat ze u dwingen om creatiever om te gaan met uw debiteurenbeleid. Meer geld in slechts vier stappen:

Groeien is goed, maar niet ten koste van alles. Zeker niet ten koste van financiële onrust, ongemak en tegen hoge (leen-)kosten. Want geld maakt gelukkig, dus een inventief debiteurenbeleid ook.

Veel succes!