Nieuws/Financieel
668873
Financieel

Geld maakt…

Het Nederlandse gezegde stelt dat geld niet gelukkig maakt. Toch heb ik daar mijn twijfels bij; volgens mij zorgt het niet hebben van financiële ruimte voor veel zorgen. En het gewoon kunnen betalen van de rekeningen geeft veel rust.

De economie trekt voorzichtig aan, opdrachten komen iets gemakkelijker binnen, groei klopt op de deur. Het grootste gevaar op faillissement voor groeiende ondernemers ligt echter in ‘kapot groeien’. Veel investeren, veel voorfinancieren, late betalingen vanuit de klanten en maar doorgroeien. Totdat de bank zegt dat het maximum van het rekening courant krediet is bereikt en u dus geen ruimte beschikbaar heeft om de rekeningen te betalen.

Bedankt, bank!

Veel ondernemers klagen over banken en hun financieringsmogelijkheden. Toch is het fijn als de bank tegen u zegt: ,,U krijgt geen ruimere kredietfaciliteit!” Waarom? Omdat ze u dwingen om creatiever om te gaan met uw debiteurenbeleid. Meer geld in slechts vier stappen:

  1. Begin met het beter en sneller nabellen van de openstaande rekeningen. Twee keer per week kijkt u welke facturen al betaald hadden moeten zijn en vriendelijk maar duidelijk vraagt u na wat de reden achter de openstaande rekening is. U zult merken dat u veel sneller uw betalingen ontvangt. 
  2. Veel klanten pakken hun kans om niet of te laat te betalen als er foutjes in uw facturen zitten. Natuurlijk betalen ze dan helemaal niets, ook al is 95 procent van de factuur wél goed. Dus door vóóraf de fouten uit uw rekeningen te halen, krijgt u uw rekeningen sneller betaald. 
  3. Het is misschien niet gebruikelijk in uw branche, maar heeft uw el eens overwogen om per week te factureren (in plaats van maandelijks of aan het eind van het project)? Door wekelijks te factureren krijgt u uw geld ook sneller binnen. Weliswaar in kleinere bedragen en het kost u meer administratietijd, maar u bereikt uw doel wel! 
  4. Als laatste geef ik u mee om uw klant vooraf (een deel) te laten betalen. Als het contract getekend is en de samenwerking gaat van start, maak uw klant dan mede-investeerde in de (financiële) afwikkeling. Uw klant zal eerst vreemd staan te kijken, maar met de juiste uitleg krijgt u de vooruitbetalingen zeker van de grond.

Groeien is goed, maar niet ten koste van alles. Zeker niet ten koste van financiële onrust, ongemak en tegen hoge (leen-)kosten. Want geld maakt gelukkig, dus een inventief debiteurenbeleid ook.

Veel succes!