Nieuws/Financieel
668985
Financieel

Olieprijs stijgt plotseling

Brentolie is dinsdagmiddag naar het diepste punt in een halfjaar teruggezakt op vrees voor overschot. Maar daarna ging Brent in herstel. WTI-olie steeg met 1,4% in prijs.

Op de futuresbeurs ICE in Londen stonden de contracten op Brentolie voor levering in september aanvankelijk fors lager bij een intraday-laagtepunt van $52,52 per vat, om iets later op te veren.

Industriële metalen herpakten zich ondanks de vrees voor trager China. Koper steeg met 2,2%, ijzererst herwon met 2,3% terrein, staal met 0,5%. Palladium steeg 1%. Bij de edelmetalen steeg goud met 0,5% en schoof richting de $1100-grens op, zilver steeg met 0,8% tot $14,67.

Uiterst volatiel

Bij de soft commodities verloor tarwe opnieuw terrein, en ging 2,3% achteruit in prijs. De Amerikaanse oogsten ondervinden zeer goed weer, wat een groot aanbod aan granen in de markt zal brengen. Sojabonen stegen daarentegen met 0,6% in prijs.

Maïs, veel gebruikt in diervoeder, is toonbeeld van uiterst volatiele prijsvorming. Maïs klom in twee weken met 17%, eerder op zorgen van slechte oogsten. Daarna vielen de maïsprijzen met 14% terug, nadat de grootste stormen de Midwest in de Verenigde Staten hebben gepasseerd en kans op slechte oogsten zijn afgenomen.

Klik hier om het laatste nieuws van uw favoriete aandeel voortaan direct op uw smartphone te ontvangen