Nieuws/Financieel
668987
Financieel

Leegloop onder Twitter-personeel

Twitter heeft last van de 'war on talent'. Minstens 450 personeelsleden hebben het bedrijf het afgelopen jaar verlaten. Dat schrijft Financial Times op basis van eigen onderzoek. Op basis van LinkedIn profielen concludeert de krant dat zo’n 12% van het personeelsbestand van Twitter opstapte.

De afdeling HR van Twitter zal echter overuren draaien, want het totaal aantal personeelsleden nam toe met 18%.

Vanavond publiceert het bedrijf de kwartaalcijfers. Het zijn de eerste resultaten sinds medeoprichter Jack Dorsey ceo is. Hij neemt sinds 1 juli de opgestapte topman Dick Costolo waar tot er een definitieve opvolger is gevonden.

In Silicon Valley is een enorme strijd gaande om getalenteerde werknemers aan zich te binden. Zeker nu start-ups miljarden aan kapitaal weten binnen te halen, worden werknemers bij andere bedrijven massaal weggekocht.

Twitter is hier extra gevoelig voor nu het bedrijf in een overgangsfase zit omdat er nog geen opvolger voor Costolo is. Dat maakt het ook moeilijker om nieuw talent aan te trekken.

Ook op Wall Street zijn er zorgen om het tech-bedrijf. Sinds april is het aandeel circa een derde in waarde gedaald. Beleggers betwijfelen of Twitter er wel in slaagt genoeg nieuwe gebruikers aan te trekken.

Vanavond publiceert Twitter de cijfers. Analisten hopen op een winst per aandeel van $0,04 en een omzet van $481 miljoen.