Nieuws/Financieel
668995
Financieel

Heropening Griekse aandelenbeurs nadert

De heropening van de aandelenbeurs en andere financiële markten in Athene is een stap dichterbij gekomen. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft ingestemd met voorstellen die de heropening mogelijk moeten maken, zo liet een woordvoerster van de beurs in Athene dinsdag weten.

Het Griekse ministerie van Financiën beslist uiteindelijk op welk moment, en onder welke voorwaarden de handel wordt hervat. Naar verwachting zal de handel niet in een keer volledig worden vrijgegeven.

De Griekse financiële markten zitten al een maand op slot, nadat de banken in het land ten onder dreigden te gaan aan de grote onzekerheid over de toekomst van Griekenland. De Griekse banken zijn sinds 20 juli weer open, maar er zijn nog altijd diverse restricties van kracht.

Banken

De banken openden hun deuren nadat Griekenland na lange onderhandelingen een akkoord had weten te bereiken met de andere eurolanden over de voorwaarden voor mogelijke nieuwe financiële steun voor het land. De onderhandelingen over de definitieve invulling van dat nieuwe steunpakket werden dinsdag opgestart. Die gesprekken moeten Griekenland uiteindelijk voorzien van zo'n 86 miljard euro in de komende drie jaar.

Een Griekse ambtenaar zei dinsdag tegen persbureau Bloomberg dat de beurs in Athene mogelijk vrijdag weer open gaat.