Nieuws/Financieel
669202
Financieel

'Weer een teleurstelling bij Imtech'

De winstwaarschuwing van Imtech en de gesprekken met de financiers over een nieuwe lening zijn een teleurstelling. Dat constateren analisten van zowel KBC als Theodoor Gilissen dinsdag.

,,Het bericht toont duidelijk het risicoprofiel van het bedrijf aan'', aldus KBC dat zijn verkoopadvies herhaalde. De bank wees daarbij op het gebrek aan resultaatherstel en de teleurstellende kasstroom uit de bestaande activiteiten.

Theodoor Gilissen sprak van ,,absoluut een negatief bericht''. ,,We dachten dat alles veilig zou zijn tot tenminste het tweede kwartaal van volgend jaar. Nu moet er weer geld bij'', aldus marktvorser Joost van Beek. Hij wees er daarbij op het al een ,,veeg teken'' te vinden dat onlangs de topman en financieel directeur hun terugtreden, per 1 januari 2016, bekendmaakten.

Bestaansrecht

Volgens Van Beek hangt ,,alles'' voor Imtech af van de financiers en in hoeverre ze nog geld in de onderneming willen steken. ,,Ik geloof in het bestaansrecht van de onderneming. Maar er zitten aan de financieringskant veertig partijen. Dat maakt het onderhandelen zwaar'', zo wist hij.

Theodoor Gilissen hanteert het advies niet-aanbevolen op Imtech, dat dinsdag omstreeks 09.30 uur 12,3 procent lager stond op 3,48 euro.