Nieuws/Financieel
670205
Financieel

Winst Starbucks omhoog 

Koffieketen Starbucks heeft zijn winst over het afgelopen kwartaal verbeterd naar $0,42 per aandeel. Zijn omzet bleef rond de verwachting van $4,86 miljard over de vorige drie maanden.

Het aandeel noteerde 3,5% hoger in de grijze handel.

Vooraf gingen analisten maar ook Starbucks zelf uit van $0,40 tot $0,41 winst per aandeel, bij $4,86 miljard omzet voor de koffiebrouwer.

De marges stonden onder druk door de dure dollar. Starbucks koopt vijftig miljoen aandelen terug. Het sluit een samenwerking met Pepsi-Co.

Meer mobiele verkoop

Zakenbank Barcalys verwachtte dat Starbucks zijn mobiele verkooppunten, nu 3400 stuks, snel uitbreidt. Amerikanen verdienen meer, en zullen vaker koffie voor onderweg afnemen.

Voor het hele jaar verwachtte het concern vooraf 16 tot 18% meer omzet te boeken ten opzichte van 2014, met name door betere verkopen in de Verenigde Staten.

Abonnement naast koffie

Het koffiebedrijf verbreedt en groeit met nieuwe diensten die verder gaan dan opgerekte koffiebestellilngen als de extra shot caramel frappuccino met sojamelk met vanillasiroop. Starbucks biedt zijn leden een app met toegang tot de New York Times aan en die diensten worden uitgebreid, aldus het concern.

Nieuw op DFT!

DFT Avond

Elke werkdag om 20.00 uur automatisch in uw mailbox.

Meld u hier aan

of

Lees hier de laatste editie