Nieuws/Financieel
670288
Financieel

Japanse mediagroep koopt Financial Times

Het Britse uitgeefconcern Pearson verkoopt onderdeel Financial Times Group, bekend van zakenkrant Financial Times, aan de Japanse mediagroep Nikkei. Dat werd donderdag bekendgemaakt. De deal heeft een waarde van 844 miljoen pond, omgerekend zo'n 1,2 miljard euro.

Financial Times Group omvat naast de bekende krant en de website ft.com ook titels als The Banker, Investors Chronicle, MandateWire en Money-Media. Ook heeft het een samenwerking met de Russische zakenkrant Vedomosti.

Eerder deze week lekte al uit dat Pearson de verkoop van FT in overweging had genomen. Het concern wil zich volledig op zijn onderwijsdivisie richten. Er zouden ook gesprekken gevoerd zijn met de Duitse mediagroep Axel Springer.

Vierde kwartaal

Pearson bezat de Financial Times, die voor het eerst gepubliceerd werd als een krant met vier pagina's in 1888, sinds 1957. Het redactionele team van de Financial Times bestaat uit vijfhonderd journalisten, verdeeld over vijftig landen.

In 2014 behaalde FT Group een omzet van 334 miljoen pond en een operationeel inkomen van 24 miljoen pond. Het vastgoed van FT Group in Londen en het belang van 50 procent in The Economist Group is buiten de transactie gehouden. Naar verwachting wordt de deal afgerond in het vierde kwartaal van 2015.