Nieuws/Financieel
671018
Financieel

PartnerRe toch weer om tafel met Exor

De internationale herverzekeraar PartnerRe, dat al een fusieakkoord bereikte met investeerder Axis Capital, gaat toch weer in gesprek met investeringsmaatschappij Exor van de Italiaanse zakenfamilie Agnelli. Het zesde, wederom verbeterde, bod van Exor bleek dinsdag voldoende de partijen weer om de tafel te krijgen.

Exor vist al langer naar PartnerRe. Het bedrijf bood al 137,50 dollar per aandeel, waarmee PartnerRe wordt gewaardeerd op circa 6,7 miljard dollar (6,1 miljard euro). Daarbovenop heeft Exor aandeelhouders nu een dividend van 3 dollar per aandeel beloofd, voorafgaand aan de overname.

Hoewel PartnerRe eerder sprak van een vijandig bod, waarbij het aangaf ,,teleurgesteld te zijn" in de ,,misleidende verklaringen'' van Exor over eerdere discussies, wil het kijken of er toch een betere bieding te bereiken is. Tot nu toe bleef PartnerRe trouw aan het ruim 16 procent lagere overnamebod Axis.

Exor, dat een controlerend belang heeft in automaker Fiat Chrysler, ziet PartnerRe als welkome aanvulling op de portefeuille.