Nieuws/Financieel
671052
Financieel

Vion vindt toch derde financier

Vion is er toch in geslaagd een derde financier te vinden. Na ABN Amro en NIBC stapt ook Bank of America/Merrill Lynch in.

NIBC en ABN Amro participeren samen nog voor €85 miljoen in de kredietlijn aan Vion. BofA stelt €40 miljoen ter beschikking.

Belegging

De Amerikaanse bank was eerder betrokken bij de verkoop van Vion Ingrediënts, een deal van €1,6 miljard, in 2014. Diens hernieuwde aanwezigheid nu lijkt echter een pure financiële belegging.

In april was al duidelijk dat de faciliteit van toen nog €100 miljoen onvoldoende was om het lek bij de vleesverwerker boven te krijgen en het bedrijf uit de financiële problemen te houden.

Handen vrij

Het bij ABN Amro en NIBC geleende geld is inmiddels gebruikt om de per 30 juni aflopende financiering van €150 miljoen bij onder andere Rabobank af te lossen.

Daardoor staat Vion sinds enkele weken niet meer onder het strenge toezicht van de afdeling bijzonder beheer van de Rabobank en heeft het alle handen vrij voor een nieuwe strategische stap.

Nieuwe commissaris

Tegelijkertijd is de raad van commissarissen uitgebreid met de 54-jarige Marieke Bax die onder andere kennis heeft opgedaan bij de vleesdivisie van Sara Lee.