Nieuws/Financieel
671064
Financieel

'Buffett koopt Grieks eiland'

Warren Buffett heeft een neus voor koopjes. En kennelijk ziet hij nu brood in een Grieks eilandje van 1,2 vierkante kilometer.

Buffett zou samen met de Italiaanse vastgoedondernemer Alessandro Proto het eiland Agios Thomas op de kop hebben getikt, zo heeft een woordvoerder van Proto bevestigd tegenover Der Spiegel. De vorige eigenaar wilde er €15 miljoen voor hebben.

Buffett zelf ontkent overigens dat hij heeft geïnvesteerd in het eiland. Tegenover The Omaha World-Herald antwoordde Buffett's bureau "nee" op de vraag of de berichten klopten.

Watertaxi

Proto en Buffett zouden het eiland verder willen 'ontwikkelen'. Agios Thomas is vanuit de stad Corinthe in twintig minuten te bereiken met de watertaxi, dus een luxe resort zou tot de mogelijkheden behoren.

En mogelijk wordt de schatkist van het Zuid-Europese land er ook nog wat wijzer van. Griekenland heft namelijk sinds 2014 permanent belasting over vastgoedtransacties.

Brad Pitt

De prijzen van Griekse eilanden zijn flink omlaag gekomen de laatste tijd. Naar verluidt heeft ook Johnny Depp een eiland aangeschaft en zouden ook Brad Pitt en Angelina Jolie interesse hebben.

Geïnteresseerde kopers moeten overigens nog wel met één ding rekening houden, merkt Der Spiegel op: Griekse stranden zijn namelijk wettelijk vrij toegankelijk voor iedereen.