Nieuws/Financieel
672698312
Financieel

Snellaadbedrijf Fastned groeit ondanks lockdownmaatregelen

AMSTERDAM (AFN) - Snellaadbedrijf Fastned is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid, ondanks de aanhoudende lockdownmaatregelen. Die hebben nog steeds invloed op het aantal reisbewegingen en beïnvloeden ook de vraag naar opladen van elektrische auto’s.

Normaal gesproken zouden de coronamaatregelen de omzet van Fastned raken omdat er een stuk minder wordt gereden. Maar het aantal elektrische auto’s op de weg blijft toenemen en dus heeft het bedrijf ook meer potentiële klanten.

„Wanneer de beperkingen de komende maanden worden opgeheven, kunnen we versnelde groei verwachten”, zegt topman Michiel Langezaal. Het bedrijf is de uitbreiding van het aantal laadstations en oplaadpunten aan het versnellen.

Fastned opende het afgelopen kwartaal drie nieuwe oplaadstations, waarmee het netwerk uitkwam op 134 stations. Het bedrijf verwacht er dit jaar ten minste veertig te kunnen bouwen en dat aantal moet in 2022 verder toenemen.

De totale omzet van Fastned bedroeg in het eerste kwartaal 2 miljoen euro, een stijging van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Daarbij werd voor 3,6 gigawattuur aan energie ’getankt’. Daarmee kon volgens Fastned bijna 18 miljoen elektrische kilometers worden gereden. Het aantal klanten groeide met een derde.