Nieuws/Financieel
673892472
Financieel

'Tencent zoekt mede-financiers in Universal'

Peking - Technologiegigant Tencent praat naar verluidt met partijen die samen met de Chinezen een belang in Universal Music Group willen nemen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen. Onder andere Hillhouse Capital en het Singaporese staatsfonds GIC zouden door Tencent zijn benaderd. De deal zou binnen een paar maanden rond moeten komen.

Universal Music is het grootste muziekconcern ter wereld en onderdeel van conglomeraat Vivendi. Eerder kwamen berichten naar buiten dat Tencent een belang van 10 procent wil nemen, met de optie om dat binnen een jaar te verdubbelen. De deal geeft heel Universal Music een waarde van 30 miljard euro.

Vivendi en Tencent maakten eerder bekend ook verdere samenwerking te onderzoeken. Het Franse bedrijf is vooral geïnteresseerd in toegang tot nieuwe markten en groeimogelijkheden via digitalisering. Vivendi liet vorig jaar al weten dat bij een verkoop van een Universal-belang de voorkeur uit zou gaan naar investeerders die ook een strategische partner kunnen zijn.