Nieuws/Financieel
68772286
Financieel

Dollar verzwakt verder tegen euro

Amsterdam - De dollar is voor de vierde dag verzwakt tegen de euro en andere handelsmunten. Met een naderende handelsdeal tussen de VS en China is er minder behoefte aan de veilige haven van de Amerikaanse dollar gekomen.

Over afgelopen jaar bleef de belangrijkste munt ter wereld tegen de euro, na flink geschommel, uiteindelijk in een bandbreedte van $1,155 en $1,09 hangen in de grootste financiële markt ter wereld waarin dagelijks zo’n $5,1 biljoen omgaat.

Maandag schoot de euro/dollar opeens door een belangrijke technische handelsgrens van $1,1183, aldus CMC Markets. Daarop werd de verzwakking van de dollar nog sterker.

Ook optimisme over euro

Meer optimisme over de Europese economie en de verwijzing van de Europese Centrale Bank naar licht herstel van de economie in de eurozone deden ook wonderen voor de euro, die duurder werd.

De greenback zakte deze week naar verhouding in het snelste tempo in zes maanden tijd terug. In 2020 verwachten grote zakenbanken een verdere verzwakking van de dollar. Een zwakkere dollar is doorgaans goed voor de Amerikaanse export maar ook voor grondstoffenverkopen, die afgerekend worden in de Amerikaanse munt, en daarvan profiteren opkomende economieën.