Nieuws/Financieel
705547903
Financieel

Porsche-dealer in China blundert: nieuwe sportauto online ’koopje’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Een Porsche-dealer in China heeft een flinke blunder begaan met een onlineadvertentie voor de nieuwe sportauto Panamera. De luxeauto werd per abuis aangeboden voor een koopje van 124.000 yuan, omgerekend 16.500 euro. Dat is ongeveer een achtste van de werkelijke vanafprijs van 998.000 yuan.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

.Honderden Chinezen konden hun geluk niet op en en deden vliegensvlug een aanbetaling van 911 yuan. Het geluksmoment bleek echter van korte duur. Porsche erkende dat de dealer in de noordelijke stad Yinchuaner „een ernstige fout in de vermelde verkoopprijs” had gemaakt.

Toen de dealer doorhad dat hij de fout was ingegaan, verwijderde hij de onjuiste advertentie meteen, zegt een woordvoerster op het hoofdkantoor van Porsche in Stuttgart tegen persbureau Bloomberg.

De blunder pakte overigens niet voor iedereen slecht uit. Volgens Porsche is er contact opgenomen met de eerste persoon die een aanbetaling deed. Er is „onderhandeld met een aangenaam resultaat” over een auto die de dealer op voorraad had. De details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Porsche nam met de rest van de ’kopers’ persoonlijk contact op om de situatie uit te leggen en excuses aan te bieden. De aanbetaling krijgen ze binnen 48 uur teruggestort.