Nieuws/Financieel
708404348
Financieel

Wolters Kluwer vergroot aandeleninkoop

Alphen Aan Den Rijn - Wolters Kluwer gaat meer eigen aandelen inkopen. Het gereserveerde bedrag van 250 miljoen euro voor het opkoopprogramma dit jaar werd met 100 miljoen euro verhoogd. Tussen 4 november en 27 december laat de informatie- en dataleverancier een derde partij de resterende 160 miljoen euro aan effecten opkopen. Begin volgend jaar wordt nog eens 50 miljoen euro aan eigen aandelen ingekocht.

Wolters bleef in de eerste negen maanden van het jaar op koers om aan de gestelde doelen te voldoen, zo viel op te maken uit een handelsbericht. De autonome omzet steeg in de periode met 4 procent, terwijl de aangepast operationele winst op jaarbasis als verwacht iets lager uitviel. Wolters wijst naar een eenmalig voordeel dat vorig jaar werd genoten. Bedragen noemde het bedrijf niet.

Topvrouw Nancy McKinstry merkte op dat de groei bij het concern voor alle divisies geldt. De verwachting voor het hele jaar werden gehandhaafd. Het bedrijf rekent nog altijd op een groei van de aangepaste winst van circa 10 procent, en een operationele winstmarge van minstens 23 procent. Verder gaat Wolters uit van een rendement op geïnvesteerd vermogen (ROIC) van 10,5 procent tot 11,5 procent.