Nieuws/Financieel
713339349
Financieel

Fed zet geldkraan open voor grotere bedrijven

Fed-voorzitter Jerome Powell

Fed-voorzitter Jerome Powell

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve laat voortaan ook grotere bedrijven toe tot zijn noodfinanciering. Het zogeheten Main Street Lending Program, dat leningen aan door de coronacrisis getroffen bedrijven verstrekt, is uitgebreid naar bedrijven met een omzet tot 5 miljard dollar. Eerder was het omzetplafond nog 2,5 miljard dollar.

Fed-voorzitter Jerome Powell

Fed-voorzitter Jerome Powell

Daarnaast komen bedrijven met tot 15.000 mensen in dienst nu ook in aanmerking voor het programma. Eerder mochten alleen ondernemingen meedoen die maximaal 10.000 werknemers telden. Verder kunnen bedrijven nu al vanaf 500.000 dollar lenen. Hiervoor mocht de kleinste lening eerder nog 1 miljoen dollar zijn. Daarnaast krijgen bedrijven die extra diep in schulden zitten meer financieringsopties.

Noodlijdende energiebedrijven

Met de aanpassingen wordt het programma volgens kenners toegankelijk voor noodlijdende energiebedrijven. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei vorige week dat voor die groep bedrijven een aparte leningfaciliteit wordt overwogen. De Federal Reserve verzet zich daartegen. De regels van de centrale bank schrijven voor dat noodhulp marktbreed moet zijn en zich dus niet mag richten op één specifieke sector.