Nieuws/Financieel
713602828
Financieel

Signify negatiever over winstgevendheid

Eindhoven - Verlichtingsbedrijf Signify is pessimistischer over zijn winstgevendheid over heel het jaar. Het concern zag zijn omzet in het derde kwartaal op vergelijkbare basis teruglopen, met name bij de verkoop van conventionele lampen. Volgens topman Éric Rondolat kampt de voormalige lichtdivisie van Philips met economische tegenwind en moeilijke marktomstandigheden.

Voor heel 2019 verwacht Signify een aangepaste operationele winstmarge (ebita) tussen 10,3 procent en 10,6 procent. Dat is weliswaar een verbetering ten opzichte van het einde van vorig jaar, maar minder dan de 11 procent tot 13 procent waar het bedrijf eerder op mikte.

De vergelijkbare opbrengsten daalden in de voorbije verslagperiode met 5 procent tot 1,5 miljard euro. Bij zogeheten groeimotoren van Signify, te weten ledlampen, professionele verlichtingssystemen en thuisverlichting, was juist sprake van 1 procent groei. De aangepaste operationele winst (ebita) slonk met ruim 11 procent tot 169 miljoen euro.

"Resultaten op bijna alle fronten slechter"

Dit vindt DFT-verslaggever Wouter van Bergen:

„De verwachtingen waren al niet feestelijk, maar met de cijfers die Signify vandaag presenteert, deed het bedrijf gedurende het afgelopen kwartaal opnieuw slechter dan het bedrijf op voorhand had gedacht, op zo goed als alle fronten. Dat was tijdens het tweede kwartaal ook al zo. Topman Eric Rondolat gaf onlangs in een interview al aan dat de markt de afgelopen jaren moeilijker is geweest dan was verwacht, maar dat probleem is dus nog niet opgelost.”

Volg Wouter van Bergen op Twitter.