Nieuws/Financieel
717041393
Financieel

Ontwikkelaar bedrijventerrein CTP maakt stap naar Damrak

BUURMALSEN (AFN) - De ontwikkelaar van bedrijventerreinen CTP gaat naar de beurs in Amsterdam. Het bedrijf, dat Tsjechië als belangrijkste markt heeft, wil via de uitgifte van nieuwe aandelen tot zo’n 1 miljard euro ophalen om verder te kunnen groeien.

CTP heeft de afgelopen tijd flink geprofiteerd van de snelle groei in het onlinewinkelen. Het bedrijf heeft onder meer logistiek vastgoed in zijn portefeuille zitten, maar ook kantoorpanden.

„We begonnen ons eerste project net buiten Praag en zijn nu, 22 jaar later, de grootste logistieke eigenaar en ontwikkelaar in de Centraal- en Oost-Europese regio”, vertelt de Nederlandse oprichter en directeur Remon Vos. Volgens hem zijn de vooruitzichten voor logistiek vastgoed wereldwijd zeer aantrekkelijk. En door de corona-uitbraak is de populariteit van shoppen via het internet nog meer toegenomen, benadrukt hij.

Groene obligaties

Naar verwachting vindt de gang naar het Damrak al over enkele weken plaats. CTP geeft aan voor de precieze tijdsplanning de omstandigheden op de financiële markten in de gaten te houden. In eerste instantie kunnen enkel institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, zich inschrijven voor de beursgang.

Er gingen al langer geruchten dat de onderneming een stap naar de aandelenbeurs overwoog. Afgelopen jaar betrad CTP al de obligatiemarkt. Het bedrijf heeft inmiddels voor meer dan 1,5 miljard euro aan zogeheten groene obligaties uitgegeven.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo