Nieuws/Financieel
725467826
Financieel

Lyft zakt op ijzersterk Wall Street

NEW YORK (AFN) -

De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de dag duidelijk in het groen. De zorgen over het nieuwe coronavirus ebben weg onder beleggers. Taxibedrijf Lyft ging onderuit op zijn cijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 29.466 punten. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,4 procent tot 3372 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent vooruit tot 9708 punten.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve verscheen opnieuw in het Amerikaanse Congres om te getuigen over het monetair beleid van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Dinsdag zei Powell het huidige rentebeleid gepast te vinden en gaf hij aan dat de Fed de economische impact van het coronavirus nauwlettend in de gaten houdt. Die moet de komende weken duidelijk worden uit macro-economische data voegde Powell woensdag toe.

Uber-concurrent Lyft heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar meer dan 1 miljard dollar aan omzet gedraaid, flink meer dan een jaar eerder. Maar het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, die alleen in Noord-Amerika actief is, voorziet voor 2020 een tragere groei. Het aandeel Lyft zakte meer dan 9 procent. Woninginrichter Bed Bath & Beyond kelderde ruim 18 procent, na bekendmaking van tegenvallende verkoopcijfers in december en januari.

Cruisebedrijf Carnival liet weten dat het coronavirus gevolgen zal hebben voor zijn resultaten. Het aandeel steeg desondanks 2,2 procent.

E-commerceplatform Shopify verraste met een sterke omzet. het bedrijf werd daarbij geholpen door de verkopen tijdens koopjesfestijn Black Friday en Cyber Monday. Het aandeel van het Canadese bedrijf, dat in de Verenigde Staten een beursnotering heeft, ging bijna 12 procent omhoog.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer zorgdienstverlener CVS Health, bierbrouwer Molson Coors Brewing Company, farmaceut Teva Pharmaceutical, goudproducent Barrick Gold, handelaar in landbouwproducten Bunge en kredietbeoordelaar Moody's.

De euro was 1,0894 dollar waard tegen 1,0894 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,4 procent meer op 51,14 dollar. Brentolie steeg 3,2 procent in prijs tot 55,76 dollar per vat.