Nieuws/Financieel
732478475
Financieel

'Grote klant haalt geld weg bij Deutsche Bank'

Frankfurt - Hedgefonds Renaissance Technologies, een van de grootste klanten van Deutsche Bank, heeft de afgelopen maanden geld weggehaald bij het Duitse financiële concern. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Om wat voor bedrag het precies gaat is niet duidelijk. RenTech zou nog altijd een belangrijke klant van Deutsche Bank zijn, maar een deel van het geld van het fonds zou zijn verhuisd naar branchegenoten Barclays en Bank of America. Zowel RenTech als Deutsche Bank weigerde commentaar te geven.

Deutsche Bank verkeert al langere tijd in zwaar weer, waarbij met name de zakenbank moeizaam presteert. De grootste bank van Duitsland kondigde dit jaar al aan stevig in te grijpen, waarbij volgens media tienduizenden banen op de tocht staan.

Zakenbankdivisie

Inmiddels is duidelijk geworden dat de hoogste bestuurder van de zakenbankdivisie van Deutsche Bank, Garth Ritchie, vertrekt bij de bank. Geluiden dat hij het veld moest ruimen, waren er al langer. Topman Christian Sewing neemt tijdelijk zijn taken waar

Het Duitse blad Focus meldde donderdag al dat de top van Deutsche Bank op de schop zou gaan. Naast Ritchie zouden ook financieel topman James von Moltke en juridisch hoofd Sylvie Matherat op het punt staan te worden vervangen.

Ritchie stapt eind deze maand definitief op als hoogste baas van de zakenbankdivisie. Hij blijft tot november als adviseur verbonden aan Deutsche Bank, om aan de brexit gerelateerde veranderingen in goede banen te leiden.